Fabrica de Tigarete din Sf.Gheorghe si-a reluat activitatea

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 14:14
1782 citiri
Fabrica de Tigarete din Sf.Gheorghe si-a reluat activitatea

Fabrica de Tigarete din municipiul Sf.Gheorghe, Covasna, care fusese inchisa aproximativ o luna, si-a reluat luni activitatea si ar putea sa renunte la cca 20 de angajati, ca urmare a pierderii de comenzi, transmite corespondentul NewsIn.

Viceliderul de sindicat, Sandor Csaba, a declarat, luni, corespondentului NewsIn, ca propunerea este de a renunta la 30 de angajati, iar a sindicatului jumatate din acest numar, urmand ca dupa discutii sa fie luata o decizie finala.

Sandor a afirmat ca nu au evaluat inca valoarea totala a pierderilor, dar au pierdut multe comenzi.

Fabrica de Tigarete a fost inchisa dupa reinnoirea unor accize, a caror valoare totala ajungea la aproape 500 de milioane de lei. Fabrica a castigat dreptul de a activa pana la lamurirea in instanta a cazului, astfel ca sigiliul a fost ridicat saptamana trecuta si activitatea poate fi reluata.

In jur de o suta de angajati ai fabricii intrasera in somaj tehnic si aproximativ 140 de tone de tone de tigari gata impachetate au ramas pe stoc, in timp ce comenzi pentru alte 80 de tone nu au putut fi onorate, dupa ce fabrica a fost inchisa ca urmare a reintroducerii unor accize catre ANAF.

Suma totala pe care ar avea-o de platit fabrica se ridica la 475 de milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fabrica, #gheorghe, #sf, #tigarete , #Fabrica