Henkel Romania fuzioneaza cu Henkel Bautechnik

Miercuri, 02 August 2006, ora 12:58
854 citiri

Divizia din Romania a producatorului de bunuri de larg consum Henkel va fuziona cu producatorul de materiale de constructii Henkel Bautechnik Romania, dupa ce proiectul de fuziune a fost aprobat recent de actionarii celor doua firme.Reprezentantii Henkel Austria GmbH, asociat unic al Henkel Romania si actionar principal al Henkel Bautechnik, cu 99,9% din titluri, au decis fuziunea celor doua societati la sfarsitul lunii iulie.

Henkel Romania a fost infiintata in 1994, ca filiala a companiei Henkel Austria, devenita, in 1998, Henkel CEE. Henkel CEE reuneste operatiunile din 30 de tari.

Portofoliul firmei cuprinde peste 30 de marci, respectiv produse cosmetice (Fa, Taft, Gliss), detergenti (Persil, Perwoll, Rex), adezivi comerciali si industriali, precum si tehnologii (Moment, Super Attack, Pritt sau Ceresit).

Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 80 de milioane de euro, in crestere cu 35% fata de nivelul raportat in 2004.

Henkel Bautechnik a intrat pe piata romaneasca a materialelor de constructii in 1997, printre produsele fabricate in Romania numarandu-se adezivi pentru gresie si faianta, sisteme de hidro si termoizolatii, gleturi, produse de pardoseli si chituri de rosturi.

Anul trecut, Henkel Bautechnik Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 27 milioane de euro, in crestere cu 55% comparativ cu 2004, si un profit brut de circa sapte milioane de euro.

Bloombiz