Wienerberger va deschide noi fabrici de caramida in Romania

Joi, 29 Mai 2008, ora 10:04
2454 citiri
Wienerberger va deschide noi fabrici de caramida in Romania

Compania austriaca Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din lume, a anuntat ca vrea sa deschida noi fabrici de caramida in Romania pana in 2012, ca parte a planului de extindere in zona Balcanilor, relateaza Reuters.Compania austriaca vrea sa deschida 25 de fabrici de caramida pana in 2012, dintre care opt in Rusia si restul in Romania, Bulgaria, Polonia si Ucraina. Reprezentantii Wienerberger au mai anuntat ca poarta tratative pentru posibile achizitii sau constituirea unor companii cu capital mixt.


"Cea mai simpla varianta ar fi sa cumparam o fabrica deja existenta si sunt optimist ca vom ajunge in curand la o intelegere", a adaugat responsabilul cu activitatile Wienerberger in Bulgaria, Gernot Schoebitz.


Wienerberger a inaugurat o fabrica de caramida in Bulgaria, la Lukovit. Compania austriaca a cumparat fabrica in 2006 si a transformat-o in cea mai mare unitate producatoare de caramizi din Europa.


Producatorul austriac are 260 de fabrici in toata lumea, iar in Romania detine trei fabrici de caramida, in judetele Cluj (Tritenii de Jos), Dambovita (Gura Ocnitei) si Sibiu.


Anul trecut, Wienerberger Romania a avut un profit brut de 5 milioane euro si o cifra de afaceri de 61 milioane euro. La nivel mondial, concernul austriac a avut o cifra de afaceri de 2,4 miliarde euro in 2007.