Xella a inaugurat prima fabrica din Romania

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 11:36
1809 citiri
Xella a inaugurat prima fabrica din Romania

Producatorul german de BCA Xella a deschis oficial, miercuri, prima fabrica din Romania, la Paulesti, judetul Prahova, realizata in urma unei investitii de aproximativ 32 milioane euro, informeaza Mediafax.

Reprezentantii subsidiarei romanesti, Xella Ro, estimeaza ca pana la sfarsitul anului firma va comercializa aproximativ 285.000 metri cubi de BCA, insemnand o cota de piata estimativa de 13% pe segmentul de BCA si 7% pe cel de zidarie.

Constructia fabricii a fost realizata intr-o perioada de 12 luni.

"Incepand cu luna martie am livrat deja primele blocuri de zidarie YTONG, produse la Paulesti...

Ne dorim ca in 2010 sa putem creste constant, de la luna la luna, urmand ca in 2011, daca piata ne permite, sa functionam la capacitate maxima", a declarat intr-un comunicat Marius Dragne, marketing manager Xella Baustoffe South-East Europe.

In paralel cu productia locala, pentru eficientizarea logistica si a costurilor finale, compania va continua sa importe produse din Ungaria si Bulgaria.

In urma demararii productiei interne, Xella Ro si-a dublat in acest an echipa de vanzari.

Firma are 14 reprezentanti de vanzari, peste 80 de distribuitori parteneri si ia in considerare cresterea prezentei in retele de tip "Do It Yourself".

"In 2010 ne concentram preponderet pe segmentul rezidential privat indiferent ca este vorba despre constructii noi sau despre renovari.

Marile proiecte comerciale si inductriale inca intarzie sa apara.

Speram ca din 2011 sa primim semne mai consistente din aceasta directie", a mai spus Dragne.

 

 

#xella, # inaugurare, # fabrica, # bca , #Fabrica