Ambasadorul SUA: Evaziunea fiscala din Romania depaseste bugetul statului

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 14:26
1410 citiri
Ambasadorul SUA: Evaziunea fiscala din Romania depaseste bugetul statului

Evaziunea fiscala este atat de prevalenta in Romania incat depaseste bugetul statului, trei milioane de romani din economia gri neplatind taxe, a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

"Romania, ca si alte economii postcomuniste, este ca o piramida inversata. Aveti trei milioane de angajati in sectorul privat care platesc impozite, care sustin 15 milioane de romani. Sunt trei milioane de romani in economia gri care nu platesc taxe. Evaziunea fiscala este atat de prevalenta in Romania incat depaseste bugetul statului", a spus Mark Gitenstein cu ocazia prezentarii raportului ''Prioritati pentru Romania" de catre Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).

Acesta a vorbit si dspre faptul ca sunt mult mai multti pensionari decat angajati.

"Jumatate dintre angajati primesc asistenta sociala si 400.000 de romani lucreaza pentru companiile de stat si noi stim ce se intampla acolo. Ele creaza mult mai multe pagube decat profit", a adaugat Mark Gitenstein.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eveziune fiscala Romania, #declratii Gitenstein Romania, #evaziune fiscala declaratii Gitentein Romania , #Forta de munca