ANRE nu majoreaza pretul la gazele naturale

Luni, 17 August 2009, ora 09:02
1527 citiri
ANRE nu majoreaza pretul la gazele naturale

Pretul gazelor naturale livrate consumatorilor romani nu va inregistra cresteri in toamna, acesta putand chiar sa scada cu cateva procente, a declarat, duminica, la un post de televiziune, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

economia vom reusi sa tinem aceasta solidaritate guvernamentala si nationala intr-un fel in care sa mearga aceasta tara. Poate chiar sa si scada cateva procente. Gasim solutii sa stabilizam factura si sa reglam economic de acolo de unde nici operatorul sa nu aiba probleme, dar nici consumatorul", a spus presedintele ANRE.

Acesta a mai declarat ca de la inceputul anului s-a reusit o reducere a facturilor la gaze pentru consumatorii din Romania de 8%.

"Asa cum ati vazut, inca de la inceputul anului, din ianuarie, noi am reusit sa stabilizam pretul la gazele naturale si dupa aceea sa-l reducem succesiv cu 3%, cu 5%. Per total, am reusit sa reducem factura la toti consumatorii din Romania cu opt procente la gazele naturale.

Pe langa aceasta reducere de factura, am cautat sa corectam toate reglementarile abuzive, de la cel mai mic distribuitor, pana la firmele care executau lucrari de gaze, avem multe situatii pe care le-am depistat, am intensificat activitatea de control, de protectie a consumatorului. In primul rand, nu se mai demonteaza contorul, ca sa va dau o masura rapida, aceasta era un abuz", a subliniat Petru Lificiu.

Presedintele ANRE a adaugat ca nici in cazul pretului energiei electrice nu se asteapta la cresteri in aceasta toamna.

"Nu este vorba de crestere, dar totul depinde de relansarea economiei. Scaderea consumului de energie electrica pe cinci luni din 2009, comparativ cu primele cinci luni din 2008, era de 8,84%. In iunie si iulie, scaderea pe medie a ajuns 8,32%. E prea putin. Pot eu sa trag concluzia acum ca s-a stabilizat? Nu", a adaugat Lificiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anre, #gaze, #pret , #Gaze naturale