Borisov: Bulgaria ar putea lua gaz de sist ieftin din Romania

Sambata, 31 Martie 2012, ora 15:20
1742 citiri
Borisov: Bulgaria ar putea lua gaz de sist ieftin din Romania

Bulgaria ar putea cumpara "gaz de sist ieftin din Romania", in cazul in care va construi o termocentrala in locul centralei nucleare Belene, a declarat vineri seara premierul bulgar Boiko Borisov.

"Daca romanii vand gaz de sist ieftin de la Chevron, va fi o conducta, de ce sa il cumparam, din moment ce l-am interzis aici si suntem suficient de bogati pentru a cumpara din Romania?", a intrebat Borisov, intrebat de posibilitatea ca o eventuala termocentrala construita la Belene sa fie alimentata cu gaz de sist din Bulgaria.

Declaratiile lui Borisov au fost sarcastice, in conditiile in care guvernul sau a fost supus la presiuni, prin proteste al societatii civile bulgare, sa impuna un moratoriu vizand explorarea si extractia gazului de sist, la cateva luni dupa ce oferise o autorizatie de explorare catre Chevron.

Guvernul roman a aprobat trei acorduri petroliere semnate de Chevron si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), prin care compania vrea sa extraga gaze neconventionale. Gigantul Chevron si-a exprimat intentia de a explora si extrage gaze de sist din trei perimetre, situate in sud-estul tarii, denumite Vama Veche, Adamclisi si Costinesti.

#gaze naturale, #gaze de sist Romania, #gaze naturale Romania , #Gaze naturale