Bulgaria vrea sa urgenteze lucrarile la gazoductul South Stream

Marti, 09 Iulie 2013, ora 09:28
1343 citiri
Bulgaria vrea sa urgenteze lucrarile la gazoductul South Stream

Bulgaria va face eforturi pentru a recupera intarzierile existente in demararea lucrarilor de constructie la gazoductul South Stream, a declarat luni ministrul bulgar al Energiei, Dragomir Stoynev, transmite BTA.

"Trebuie ca pana la sfarsitul anului sa avem planul final de dezvoltare, studiul de impact asupra mediului, designul tehnic si sa depunem o cerere pentru autorizatie de constructie", a declarat Dragomir Stoynev dupa o intalnire cu directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller.

"Nu am nicio indoiala ca primele livrari de gaze naturale vor avea loc in luna decembrie 2015", a declarat la randul sau directorul Gazprom.

Guvernul de la Sofia nu va finanta lucrarile de constructie ale sectiunii de 540 de kilometri a conductei South Stream de pe teritoriul Bulgariei. Alexei Miller a informat ca Gazprom este gata sa furnizeze intreaga finantare de 3,1 miliarde de euro necesara pentru acest tronson, urmand ca Guvernul de la Sofia sa ramburseze acesti bani ulterior, prin taxele de tranzit ce vor fi colectate dupa ce conducta va fi operationala.

South Stream este o conducta prin care Rusia intentioneaza sa pompeze gaze in Europa, ocolind Ucraina. Gazoductul ar urma sa se intinda pe o lungime 2.446 km, dintre care 900 km prin Marea Neagra. Capacitatea proiectata a conductei este de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Grupul rus Gazprom si compania bulgara de stat Energy Holding au infiintat inca de la finele lui 2010 o societate mixta, detinuta in proportii egale, pentru planificarea, constructia si operarea sectiunii din Bulgaria a conductei South Stream.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazoduct south stream, #South Stream Bulgaria, #transport gaze Europa , #Gaze naturale