Cameron cere "sprijin" pentru folosirea fracturarii hidraulice la extractia gazelor de sist

Luni, 12 August 2013, ora 12:28
1159 citiri
Cameron cere "sprijin" pentru folosirea fracturarii hidraulice la extractia gazelor de sist

Premierul britanic, David Cameron, doreste "sprijin" fata de folosirea procedeului fracturarii hidraulice pentru extractia gazelor intrucat aceasta ar putea genera mii de locuri de munca si ar putea reduce facturile, potrivit unei declaratii publicate in "Daily Telegraph".

Seful executivului britanic a laudat "beneficiile" acestei metode dupa ce, luna trecuta, un deputat din propriul partid, conservatorul Lord Howell, a apreciat ca aceasta ar trebui sa se limiteze la zonele nelocuite sau slab populate din nordul Angliei, preluata luni de EFE.

Fracturarea hidraulica, sau "fracking", care consta in injectarea unor mari cantitati de apa la adancimi mai mari de trei kilometri in scopul de a elibera gazele, este criticata de detractorii sai pentru ca ar polua pamantul, in timp cel altii o promoveaza din interes economic.

"In ultimele saptamani s-a sugerat ca dorim ca fracking-ul sa se limiteze la anumite parti din Regatul Unit. Nu este asa. Doresc ca toate partile din tara noastra sa imparta beneficiile, nordul si sudul, conservatori si laburisti", a spus Cameron.

Seful executivului de coalitie a apreciat, de asemenea, ca ar exista sprijin public fata de "fracking" daca cetatenii ar putea sa aprecieze "beneficiile" derivate din utilizarea acestei metode, care ar genera "peste 70.000 de locuri de munca", iar britanicii ar putea primi garantii in ceea ce priveste mediul inconjurator.

"Este simplu, facturile la gaze si energie electrica se pot reduce", a spus premierul.

David Cameron a amintit, de asemenea, ca s-a dovedit la nivel international ca "nu exista motive" sa se creada ca procesul de "fracking" provoaca poluarea surselor de apa sau aduce alte daune mediului daca este reglementat in mod adecvat.

#gaze sist Marea Britanie, #fracturare hidraulica Marea Britanie, #extragere gaze sist Cameron , #Gaze naturale