UPDATE Pungesti organizeaza un referendum pentru explorarea gazelor de sist in noiembrie

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 15:19
4950 citiri
UPDATE Pungesti organizeaza un referendum pentru explorarea gazelor de sist in noiembrie

Consilierii locali din Pungesti au votat, joi, in unanimitate, o hotarare privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul comunei. In cadrul intalnirii convocate de indata, au fost prezenti 12 din cei 13 consilieri locali, acestia votand, de asemenea in unanimitate, organizarea unui referendum local pe tema explorarii si exploatarii gazelor de sist.

Tot in cadrul sedintei de joi, s-a propus organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului Mircia Vlase (PSD). Un numar de sapte consilieri au votat impotriva, patru alesi locali au votat pentru, iar unul s-a abtinut de la vot.

Primarul Mircia Vlase nu a participat la sedinta CL Pungesti. Edilul este in concediu de la inceputul saptamanii, de cand in comuna sa au inceput protestele fata de intentia Chevron de a amplasa prima sonda de explorare a gazelor de sist si nu a stat de vorba cu protestatarii, cu toate ca oamenii i-au cerut in repetate randuri acest lucru. Consiliul Local al comunei Pungesti are in componenta opt reprezentanti ai USL, patru ai PDL si unul de la PP-DD.

La Pungesti, in localitatea Silistea, oamenii au continuat protestele incepute de luni, 14 octombrie.

Dupa ce in cursul zilei de miercuri, in zona au fost concentrate forte de ordine impresionante, joi dimineata efectivele de jandarmi si politisti, dar si utilajele Chevron au parasit locul in care se desfasoara protestul.

Reprezentantii companiei americane au precizat ca desi proiectul are toate avizele necesare, Chevron doreste sa pastreze o relatie buna cu locuitorii zonei, iar din aceasta cauza lucrarile vor fi suspendate.

#proteste gaze sist Pungesti, #explorare gaze sist Chevron, #suspendare explorare Chevron Pungesti, #interzicere gaze sist Pungesti, #Consiliu Local Pungesti , #Gaze naturale