Corlatean: Romania va continua sa sprijine proiectul Nabucco

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 09:25
1505 citiri
Corlatean: Romania va continua sa sprijine proiectul Nabucco
Foto: romanialibera.ro

Ministrul de externe, Titus Corlatean, a avut, la Munchen, o intrevedere cu omologul norvegian, Espen Barth Eide, prilej cu care seful diplomatiei a evocat importanta regiunii Marii Negre pe harta energetica a Europei si a precizat ca Romania sprijina in continuare proiectul Nabucco.

Cei doi ministri au trecut in revista stadiul relatiilor bilaterale si au exprimat interesul comun pentru consolidarea dialogului politic si cooperarii economice si comerciale romano-norvegiene.

Ministrul Titus Corlatean a subliniat interesul partii romane cu privire la implementarea proiectelor cuprinse in Programul privind Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 si in Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE), in ciclul financiar 2009-2014, informeaza MAE.

In cadrul discutiilor, cei doi ministri au abordat problematica energetica, ministrul roman al afacerilor externe evidentiind interesul partii romane cu privire la atragerea investitorilor norvegieni in domeniul sectorului energetic, in special in domeniul resurselor regenerabile si al cresterii eficientei energetice.

Seful diplomatiei romane a precizat ca Romania doreste sa consolideze importanta regiunii Marii Negre pe harta energetica a Europei, iar Regatul Norvegiei si Romania reprezinta puncte esentiale pe axa ce leaga nordul continentului de sud-estul acestuia. In acest context, ministrul Titus Corlatean a reamintit ca Romania va continua sa sprijine proiectul gazoductului Nabucco, considerat un proiect strategic.

De asemenea, cei doi interlocutori au abordat si problematica cooperarii in domeniul afacerilor interne, fiind de comun acord asupra importantei unei stranse colaborari a institutiilor din domeniu.

Titus Corlatean l-a invitat pe omologul sau norvegian sa efectueze o vizita oficiala in Romania, invitatie acceptata de Barth Eide.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania Proiect Nabucco, #Nabucco ruta export gaz, #nabucco conducta romania , #Gaze naturale