Dafora Medias intra pe piata bucuresteana a constructiilor

Luni, 26 Martie 2007, ora 00:30
1184 citiri

Compania Dafora SA Medias a incheiat un cotract in valoare de 3 milioane euro pentru realizarea lucrarilor de infrastructura si suprastructura la complexul rezidential Perla Residence, a anuntat un comunicat al companiei.

Beneficiarul lucrarilor este societatea Crown Constructions SRL, precizeaza comunicatul. "Este prima lucrare de anvergura pe care Dafora o contracteaza pe piata constructiilor din capitala, valoarea contractului ridicandu-se la peste 3 milioane de euro", sustin reprezentantii companiei.

Cartierul rezidential Perla Residence, aflat in Pipera, cuprinde blocuri si vile, precum si un club. Lucrarile de infrastructura si suprastructura au demarat la inceputul acestui an si au ca termen de executie sfarsitul lui 2007, find posibil ca lucrarile de arhitectura si instalatii sa continue si dupa aceasta perioada. Dafora SA a semnat contractul in calitate de antreprenor general si nu a subcontractat parti din lucrare.

S.C. Dafora S.A. are un numar de 1.200 de angajati, dintre care 420 de specialisti pe partea de constructii, activitate care a inceput inainte de anul 2000. Echipamentul tehnic si intregul personal coordonat de specialisti calificati si atestati in domeniile de referinta, au determinat o buna poziionare pe piata de constructii, in special din Transilvania. Majoritatea angajatilor sunt autorizati Inspectia de Stat pentru Constolul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de ridicat (ISCIR), iar o serie de alte autoritati nationale ofera girul calitatii in diverse sectoare: Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale pentru executia lucrarilor pentru imbunatatiri funciare si pentru lucrari de instalatii, Ministerul Culturii si Cultelor pentru activitati in domeniul protejarii monumentelor istorice si Autoritatea Aeronautica Civila Romana pentru activitati in domeniul aviatiei civile. Dafora S.A. si-a propus, in viitor, extinderea activitatii in ceea ce priveste lucrarile in sectorul confectiilor metalice si de infrastructura precum si dublarea cifrei de afaceri pe partea de constructii. "Toatea acestea vor fi posibile, intrucat Dafora SA isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult prin lucrari de anvergura realizate la nivel international" sustin reprezentantii companiei.

Dafora este o companie specializata in foraj petrol si gaze, construtii civile si industriale, mecanica generala si tamplarie si ofera servicii de recreere prin Tenis Club Dafora.

Actionarii companiei Dafora din Medias au aprobat, la mijlocul lunii februarie, majorarea capitalului social cu 92,26 milioane lei, de la 9,22 milioane lei pana la pana la 101,49 milioane lei (peste 30 milioane euro). Capitalul este majorat prin emisiunea unui numar de 922 milioane de titluri cu valoare nominala de 0,10 lei.

Actionarii care detin titluri Dafora la 5 martie 2007, isi pot exercita dreptul de preferinta si pot subscrie maximum10 actiuni noi pentru fiecare titlu detinut. Majorarea capitalului este necesara pentru ca Dafora pregateste un program ambitios de investitii care vizeaza dezvoltarea activitatii atat pe piata interna cat si externa.

Prima zi de tranzactionare a actiunilor companiei Dafora, la categoria de baza a Rasdaq, a fost 6 decembrie 1996. Actionarul seminificativ al companiei este Gheorghe Calburean care detinea, in luna ianuarie, 46,21% din capitalul companiei. In structura actionariatului, Julius Baer International Equity Fund detinea la 8 decembrie 18,46% din capitalul Dafora.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)