Dalkia preia managementul la CET Iasi

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 16:02
3699 citiri
Dalkia preia managementul la CET Iasi

Primarul Iasiului Gheorghe Nichita si presedintele directoratului Dalkia, Giles Humbert, au semnat, marti, un contract prin care Dalkia preia managementul la Centrala Electrica de Termoficare (CET) pentru intervalul octombrie 2010 - mai 2011, transmite NewsIn.

"Acest contract de prestari servicii ne duce in situatia sa nu mai punem in pericol furnizarea agentului termic in sezonul rece. Contractul ne da garantia ca vom avea combustibilul asigurat pentru aceasta iarna. Primaria a semnat acest contract in calitate de operator, iar Dalkia in calitate de prestator de servicii", a declarat primarul Nichita, in conferinta de presa.

Edilul Iasiului a subliniat ca incheierea acestui contract este o solutie temporara, avand in vedere ca municipalitatea a demarat procedurile pentru organizarea unei licitatii internationale pentru delegarea serviciilor furnizate de CET Iasi. "5 noiembrie este termenul limita pentru depunerea ofertelor", a mai spus primarul.

Nichita a precizat ca Dalkia trebuie sa inceapa activitatea cel tarziu in ziua de 20 octombrie, in caz contrar primaria i-ar putea imputa penalitati de intarziere. "Nu va putem spune acum care va fi pretul gigacaloriei. Dupa preluarea angajatilor (Dalkia va prelua 650 de angajati de la CET, n.r.), saptamana viitoare se va face o analiza si vom putea estima si costurile", a mai spus Nichita.

Presedintele directoratului Dalkia, Giles Humbert, a sfatuit iesenii sa ramana racordati la sistemul centralizat de incalzire si a subliniat ca obligatia clientilor este de a-si achita la timp facturile.

"Am reusit cu autoritatile sa gasim aceasta solutie intr-un termen extrem de scurt, semnarea acestui contract ne va permite sa asiguram iesenilor apa calda si incalzire. Functionarea unui sistem centralizat are nevoie de trei elemente, vointa politica comuna, echipamente moderne si clienti", a spus Giles Humbert.

Potrivit intelegerii dintre primaria Iasi si Dalkia, facturarea agentului termic va fi facuta de catre municipalitate care va da ulterior banii companiei franceze. Dalkia a oferit o garantie de 5% din valoarea contractului daca nu-si va respecta obligatiile asumate, in timp ce primaria a constituit garantii prin ipoteci pe bunuri imobile, dar care vor deveni executorii doar daca plata restanta se ridica la peste cinci milioane euro.

Consiliul Local Iasi a anulat recent contractul dintre municipalitate si societatea CET SA, subordonata primariei, privind concesionarea serviciilor centralei. CET SA se afla intr-o situatia financiara dezastruoasa, iar la inceputul lunii octombrie Romgaz Medias a reziliat contractul de furnizare de gaze naturale. Iesenii nu au beneficiat de apa calda timp de o luna, sambata fiind reluat serviciul, in conditiile in care municipalitatea a achitat o parte din datorii.

#combustibilprimarie iasi, #apa calda, #incalzire, #dalkia, #cet , #Gaze naturale