E.ON are solutii pentru scaderea pretului gazelor

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 11:30
1315 citiri
E.ON are solutii pentru scaderea pretului gazelor

Dezvoltarea unei piete spot pe partea de gaze naturale ar avea ca rezultat un pret mai scazut la nivel european, a declarat marti senior vicepresedinte al diviziei de furnizare pentru regiunea Sud-Caspica E.ON Ruhrgas, Matthias Keuchel.

Keuchel a aratat ca in prezent exista un numar limitat de jucatori, de depozite de gaze, dar si de conexiuni interfrontaliere.

"Infrastructura din sector a fost adusa dinspre est spre vest, ceea ce a dus la dominatia Rusiei in acest domeniu. (...) Cu exceptia unor tari, printre care si Romania, care are productie de gaze, gazele din Rusia asigura 30-90%, uneori chiar 100%, din necesarul unor tari din regiune. Dezvoltarea de piete spot ar duce la preturi mai mici la gazele naturale. Pe pietele spot , pretul gazelor naturale este intotdeauna mai scazut decat cel din contractele pe termen lung", a spus oficialul E.ON, in cadrul unui forum pe tema sectorului energetic in regiunea centrala si de sud-Est a Europei.

Keuchel a subliniat ca Romania are nevoie de imbunatatirea infrastructurii de import si de interconexiuni cu tarile din regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piete spot gaze naturale, #pret gaze naturale Europa , #Gaze naturale