Gazoductul romano-moldovean ar putea fi gata intr-un an

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 14:13
2326 citiri
Gazoductul romano-moldovean ar putea fi gata intr-un an

Romania vrea sa deruleze lucrarile pentru constructia gazoductului Iasi-Ungheni in perioada februarie - noiembrie 2013, a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale a Romaniei (ANRM), Gheorghe Dutu, luni, la Chisinau.

Presedintele ANRM a avut o intrevedere cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, anunta Agerpres.

Oficialul roman a adaugat ca in 30 de zile va fi anuntata licitatia pentru selectarea executorului.

Proiectul prevede constructia a 31 kilometri de conducta pe teritoriul Romaniei si a noua kilometri pe teritoriul Republicii Moldova, plus traversarea raului Prut. Costul estimativ al proiectului este de 19 milioane de euro, o parte din cheltuieli urmand a fi acoperite din fonduri europene.

Vlad Filat a precizat ca Republica Moldova a realizat deja etapele necesare in conformitate cu angajamentele din Declaratia comuna in domeniul energetic din 17 iulie 2012.

Potrivit lui Vlad Filat, au fost elaborate documentele tehnice necesare pentru realizarea proiectului, a fost selectat traseul pentru constructia gazoductului pe teritoriul Republicii Moldova si a fost realizata procedura de achizitie a terenurilor.

Constructia gazoductului a fost agreata si inclusa in Protocolul de colaborare moldo-roman din 24 mai 2010 si in Memorandumul dintre Ministerul Economiei al Republicii Moldova si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri al Romaniei din 25 octombrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazoduct Iasi Ungheni, #gaze Romania Republica Moldova, #proiecte gaze Romania, #gazoduct romania , #Gaze naturale