Gazprom ar putea cumpara compania elena de gaz DEPA

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 14:20
1545 citiri
Gazprom ar putea cumpara compania elena de gaz DEPA

Compania rusa Gazprom ar putea cumpara actiuni ale companiei elene de gaz DEPA si ale filialei sale de transport, DESFA, pentru a le asigura livrari directe consumatorilor europene.

Guvernul grec intentiona sa vanda 55% din DEPA si 31% din DESFA in al patrulea trimestru al anului 2011, dar procesul de privatizare a fost incetinit din cauza ca normele UE cer separarea productiei, transportului si vanzarii de energie, scrie miercuri cotidianul Vedomosti.

Gazprom si DEPA au refuzat sa comenteze informatiile.

Analistul Denis Borisov, de la Nomos Bank, considera ca cele doua companii elene ar costa intre 1,5 si 2 miliarde de dolari, dar pretul de achizitie va fi, probabil, mai mic, din cauza problemelor economice cu care se confrunta in prezent Atena.

Purtatorul de cuvant al premierului rus a spus ca Gazprom va cumpara active in Grecia numai daca este profitabil pentru companie.

Borisov a apreciat ca unul dintre motivele pentru care Gazprom ar putea achizitiona actiuni la cele doua companii il reprezinta participarea Greciei la proiectul de gazoduct South Stream.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gazprom preluare companie DESFA, #Gazprom actiuni, #investitii Gazprom , #Gaze naturale