Grupul InterAgro inchide ultimele doua combinate

Marti, 29 Martie 2011, ora 15:43
1622 citiri
Grupul InterAgro inchide ultimele doua combinate

Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a anuntat marti ca de la 1 aprilie va opri de la functionare si combinatul chimic din Turnu Magurele (apartinand societatii Donau Chem SRL), iar din 8 aprilie va opri si combinatul din Slobozia, ultimele din cele sase controlate de grup, potrivit NewsIn.

"Grupul InterAgro comunica ca, potrivit programului stabilit in luna noiembrie 2010, incepand cu data de 1 aprilie, se va opri de la functionare si combinatul chimic de la Turnu Magurele apartinand societatii Donau Chem SRL. Este al cincilea combinat care isi inceteaza activitatea incepand cu aceasta data", se arata intr-un comunicat emis marti de grup.

De asemenea, combinatul de la Slobozia, apartinand societatii Chemgas Holding Corporation SRL va functiona pana la 8 aprilie, dupa care se va opri si acesta.

"Consemnam astfel ca dupa aceasta data toate cele sase combinate in care Grupul InterAgro proceseaza gaze naturale - cinci combinate producatoare de ingrasaminte si un combinat care produce metanol si alte produse chimice - si-au incetat activitatea", mai informeaza comunicatul.

Potrivit oficialilor InterAgro, una din principalele cauze pentru oprirea acestor combinate chimice o constituie lipsa unei strategii in domeniul energiei si gazelor naturale pentru industrie.

Grupul InterAgro informase inca de la inceputul anului ca a decis sa inchida alte patru combinate chimice in perioada 15 februarie - 30 aprilie 2011, dupa ce la sfarsitul anului 2010 a anuntat inchiderea altor doua combinate.

#grup, #interagro, #combinate , #Gaze naturale