Grupul italian Edison a anuntat descoperirea unui enorm zacamant de gaze naturale

Luni, 03 Aprilie 2006, ora 04:16
855 citiri

Dupa OMV saptamana trecuta, grupul italian Edison a anuntat duminica descoperirea unui enorm zacamant de gaze naturale in desertul algerian, transmit agentiile internationale de presa."Este vorba de un zacamant de 100 pana la 120 de miliarde de metri cubi, cu o treime mai mare decat zacamantul egiptean, care este unul dintre cele mai importante din Mediterana", a precizat administratorul delegat al grupului, Umberto Quadrino, intr-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera.

Quadrino a insistat asupra necesitatii ca Edison si actionarii sai Edf si Delmi sa-si extinda capacitatile de import, construind noi gazoducte. Decizia definitiva pentru realizarea gazoductului dintre Algeria si Sardinia, in Italia, va fi luata "peste un an", dupa rezolvarea problemelor tehnice si, mai ales, a celei privind pretul gazelor naturale, a adaugat Umberto Quadrino

Bloombiz.ro

Directnews.ro - cel mai dinamic site de stiri si comentarii online. Intra, citeste si voteaza cele mai interesante articole. Tu esti editorul!