Ministerul Economiei a decis incetarea situatiei de urgenta din sistemul energetic

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 17:51
1469 citiri
Ministerul Economiei a decis incetarea situatiei de urgenta din sistemul energetic

Ministerul Economiei a decis vineri incetarea situatiei de urgenta din sistemul energetic, instituita la inceputul acestei saptamani din cauza temperaturilor scazute, a anutat ministrul Economiei, Adriean Videanu, potrivit NewsIn.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a anuntat, vineri, ca furnizarea gazelor naturale catre marii consumatori de gaze naturale va fi reluata treptat, in functie de evolutia temperaturilor si cu mentinerea parametrilor normali de functionare a sistemului de transport gaze naturale.

Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale, intrunita vineri, in prezenta secretarului de stat pe probleme energetice, Tudor Serban, presedintele Comisiei, a declarat incetarea situatiei de urgenta in alimentarea cu gaze naturale, incepand cu ora 15:00, ca urmare a indeplinii conditiilor de asigurare a furnizarii gazelor naturale la parametri normali.

Ca urmare, va fi reluata furnizarea de gaze naturale catre consumatorii care au utilizat combustibili alternativi in aceasta perioada.

Ministrul a mai spus ca, in acest interval, nu a fost achizitionat "niciun gram" de pacura.

El a precizat ca situatia de urgenta a fost instituita pentru a crea cadrul legal ce permite reducerea cantitatii de gaze furnizate consumatorilor industriali, sau chiar intreruperea furnizarii, prioritar fiind cosumul casnic.

 

#energetic, #incetare, #sistem, #situatie, #urgenta, # gaze naturale , #Gaze naturale