Petroceltic vine in Romania, dupa ce abandonat explorarile din Bulgaria

Vineri, 24 Mai 2013, ora 13:27
1716 citiri
Petroceltic vine in Romania, dupa ce abandonat explorarile din Bulgaria

Compania irlandeza de petrol si gaze naturale Petroceltic International Plc a anuntat vineri ca va abandona un put de explorare amplasat in zona de coasta a Bulgariei din cauza ca nu a descoperit suficiente gaze naturale pentru a justifica productia comerciala.

"Suntem dezamagiti de rezultatele forajelor executate la putul Kamchia-1 si intentionam sa finalizam analizele inainte de a avansa planurile pentru viitorul concesiunii Galata", a declarat directorul general de la Petroceltic, Brian O'Cathain, potrivit Reuters.

Acesta adaugat ca sonda va fi mutata in zona romaneasca a Marii Negre.

"In vara acestui an, vom fora primele puturi de explorare pentru a testa potentialul blocurilor Muridava si Est Cobalcescu", a precizat O'Cathain.

In luna august a anului trecut, Petroceltic a achizitionat compania britanica Melrose Resources Plc pentru 165 milioane lire sterline (260 milioane de dolari). In Romania, Melrose Resources a semnat cu Agentia Nationala a Resurselor Minerale (ANRM) acordurile de concesionare pentru doua blocuri din Marea Neagra, EX-27 (Muridava) si EX-28 (Est Cobalcescu).

Cele doua blocuri, care acopera o suprafata de 2.000 de kilometri patrati, au fost atribuite de ANRM companiei Melrose Resources si partenerului Petromar Resources, la finele licitatiei organizate in luna iunie 2010.

#explorare gaze naturale Petroceltics, #afaceri Petroceltics Romania, #gaze naturale Romania , #Gaze naturale