Ucraina si-a dublat importurile de gaze naturale din UE in 2014

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 16:16
2051 citiri
Ucraina si-a dublat importurile de gaze naturale din UE in 2014
Foto: commodityhq.com

Importurile de gaze naturale din Uniunea Europeana ale Ucrainei au crescut anul trecut cu trei miliarde metri cubi, respectiv cu 59%, pana la 5,1 miliarde metri cubi, a anuntat luni compania Ukrtransgaz, operatorul retelei ucrainene de gazoducte, transmite Itar Tass.

"Cresterea importurilor de gaze naturale din Europa se datoreaza deschiderii rutei de aprovizionare cu Slovacia" a informat Ukrtransgaz, citat de Agerpres

In 2014, Ucraina a importat din UE o cantitate de 5,1 miliarde metri cubi de gaze naturale, dintre care 3,6 miliarde metri cubi au fost furnizati Ucrainei din Slovacia, 900 milioane metri cubi din Polonia si 600 milioane metri cubi din Ungaria. Numai in luna decembrie Ucraina a importat 998,8 milioane metri cubi de gaze naturale din Europa, in crestere fata de 946 milioane metri cubi in luna noiembrie si 892,2 milioane metri cubi in luna octombrie, a precizat Ukrtransgaz.

Ucraina a fost nevoita sa-si majoreze importurile de gaze naturale din Europa dupa ce Rusia, principalul sau furnizor, a decis la data de 16 iunie 2014 sa-si suspende livrarile din cauza dezacordurilor dintre Moscova si Kiev cu privire la pretul gazelor naturale si datoriile Kievului. Rusia a reluat livrarile de gaze naturale la data de 9 decembrie dupa ce Ucraina a platit in avans suma de 378 de milioane de dolari pentru achizitionarea unui miliard de metri cubi de gaze naturale in luna decembrie.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei si jumatate din aceste livrari trec prin Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ucraina gaze naturale, #Ucraina import gaze UE , #Gaze naturale