UPDATE Vaslui: Drumul spre Pungesti este in continuare blocat; utilajele Chevron au inceput sa lucreze

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 09:40
2478 citiri
UPDATE Vaslui: Drumul spre Pungesti este in continuare blocat; utilajele Chevron au inceput sa lucreze

Drumul care face legatura intre Vaslui si Pungesti este blocat in continuare luni la intrarea in localitatea Silistea, unde Chevron a deplasat o serie de utilaje in vederea inceperii lucrarilor de amenajare a primei sonde de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

Jandarmii au montat garduri de protectie si nu dau voie nici reprezentantilor presei sa se apropie de perimetrul in care Chevron a inceput lucrarile.

In zona au fost mobilizate forte de ordine, jandarmi, politisti si pompieri. Oamenii legii au inconjurat tabara de rezistenta si i-au luat pe protestatari in dube pentru legitimare. De asemenea, trei masini ale Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui au fost trimise la Pungesti.

O parte dintre protestatari sustin ca au fost loviti si bruscati de reprezentantii Jandarmeriei, acuzatiile fiind ulterior infirmate de reprezentantii institutiei, care sustin ca au actionat conform legii, deoarece peste 100 de cetateni au obstructionat accesul utilajelor Chevron pe perimetrul concesionat.

Jandarm detasat la protestele din Pungesti, dus cu ambulanta la spital

Un jandarm in varsta de 24 de ani a fost transportat luni dimineata cu o ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui dupa ce a alunecat intr-un sant la Pungesti. Aici, mai multi localnici protesteaza fata de decizia Chevron de a patrunde cu utilajele pe perimetrul din localitatea Silistea in vederea amplasarii primei sonde de explorare a gazelor de sist din judet.

"Jandarmul a fost transportat cu o ambulanta detasata in zona Pungesti dupa ce a suferit o contuzie lombara. In cursul diminetii alti doi cetateni care se aflau la Pungesti, unul in stare de lipotimie si altul cu traumatism toraco-abdominal au fost de asemenea dusi la spital de doua ambulante", a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, Aurora Popa.

Reprezentantii Chevron au patruns luni dimineata cu primele utilaje in localitatea Silistea. Drumul judetean care face legatura intre Vaslui si comuna Pungesti este in continuare blocat. Forte impresionante de ordine au fost detasate in zona, iar reprezentantii presei nu au acces in perimetrul de la Silistea.

Atat prefectul judetului, Radu Renga, cat si reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii cu privire la situatia de la Pungesti.

#jandarm Pungesti, #explorare gaze sist Romania, #utilaje explorare , #Gaze naturale