Exporturile romanesti in China au crescut cu peste 30% in primele cinci luni

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 11:51
1726 citiri
Exporturile romanesti in China au crescut cu peste 30% in primele cinci luni

Volumul total al schimburilor comerciale dintre Romania si China a inregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, in primele cinci luni ale anului, in crestere cu 26,2% fata de perioada similara din 2013, potrivit unui comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB).

Statistica a fost publicata in contextul organizarii de catre CCIB, la Bucuresti, in data de 22 iulie, a Forumului de afaceri romano-chinez.

"Evenimentul de astazi /22 iulie 2014, n.r./ este un alt exemplu concret al excelentei colaborari pe care o avem cu partenerii nostri din provincia Shanxi, dupa ce anul acesta, in luna mai, am organizat un Forum de afaceri, aici, la Bucuresti, iar la inceputul lunii iunie, o delegatie de oameni de afaceri din aceasta provincie a vizitat pavilionul romanesc organizat de CCIB la Expozitia internationala de bunuri de larg consum de la Ningbo, ocazie ce a permis organizarea a trei runde de intalniri B2B cu firmele romanesti care au facut deplasarea in R. P. Chineza", a mentionat Sorin Dimitriu, presedintele CCIB, intr-un mesaj transmis participantilor la eveniment.

Conform datelor oficiale, in intervalul ianuarie - mai 2014, volumul total al schimburilor comerciale romano-chineze a inregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, in crestere cu 26,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, exporturile romanesti pe piata chineza s-au cifrat la 324,7 milioane dolari, mai mult cu 31,6% comparativ cu intervalul corespunzator din 2013, iar importurile din China au ajuns la aproape 1,28 miliarde dolari, cu 24,9% mai mari in comparatie cu primele cinci luni din anul precedent.

In ultimii ani, CCIB a organizat numeroase misiuni economice si forumuri de afaceri cu parteneri chinezi, iar din luna octombrie 2012 sprijina proiectele romano-chineze si prin intermediul unui Birou de reprezentare deschis la Beijing.

#schimburi comerciale Romania China, #exporturi Romania China, #importuri China Romania , #Importuri