Investitorii canadieni nu se sperie de evolutiile politice din Romania

Duminica, 01 Iulie 2007, ora 22:55
906 citiri

Reprezentantii companiilor canadiene din Romania nu sunt afectati de evolutiile politice din tara, intrucat considera ca acestea sunt normale intr-o economie functionala de piata, a declarat, vineri, presedintele Camerei de Comert Canadiano-Romane, Steven M. Pepa.

'In orice economie, in orice piata, instabilitatea politica ii enerveaza pe investitori. Romania este, insa, acum membra a Uniunii Europene. Nu mai este Romania anilor 92 sau 95', a explicat Pepa.

In opinia sa piata romaneasca este una foarte dinamica, coruptia a fost redusa iar 'economia merge in directia buna'.

Ambasada Canadei in Romania si Camera de Comert Canadiano-Romana au organizat, vineri, la Bucuresti, Ziua Canadei 2007.

Investitorii canadieni sunt multumiti de relatiile cu autoritatile romane si apreciaza ca birocratia din tara noastra este pe zi ce trece mai putin 'presanta', a declarat recent, la Sfantu Gheorghe, consilierul comercial al Ambasadei Canadei la Bucuresti, Francois Lasalle. Lasalle a precizat ca in Romania sunt inregistrate aproximativ 1000 de firme canadiene, dar doar 30 dintre acestea au o activitate semnificativa.

Potrivit acestuia, balanta schimburilor economice dintre Canada si Romania a fost, anul trecut, echilibrata, atat importurile cat si exporturile situandu-se in jurul a 200 milioane de dolari americani. Canadienii au fost interesati de importul de incaltaminte, otel, textile si uleiuri minerale si au exportat alimente, minereu, utilaje si aparatura.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)