Pogonaru: Romania se indreapta cu pasi repezi spre stagflatie

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 15:26
1250 citiri
Pogonaru: Romania se indreapta cu pasi repezi spre stagflatie

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania /AOAR), Florin Pogonaru, a declarat luni ca Romania se indreapta cu pasi repezi spre stagflatie, din cauza distrugerii lanturilor de creare a valorii in economia romaneasca, informeaza NewsIn.

"Ne indreptam cu pasi foarte rapizi catre

(fenomen care combina stagnarea economiei cu inflatie ridicata, n.r.) din cauza distrugerii lanturilor de creare a valorii in economia romaneasca. Vom ajunge sa avem nevoie de importuri tot mai mari si somaj ridicat", a mentionat Pogonaru.

Acesta considera ca, daca in perioada viitoare vom vedea o activitate de fuziuni si achizitii in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, care acum sunt in insolventa, acesta va fi un semnal bun.

"Inseamna ca avem un capital strain care este interesat si in mijlocul lanturilor de creare a valorii. Daca nu, inseamna ca ne indreptam cu pasi foarte rapizi spre cresteri de importuri si spre stagflatie", a spus Pogonaru.

Acesta a mai precizat ca frica de inflatie i-ar putea determina pe romani sa reia vechile obiceiuri de investitii mult mai curand decat era de asteptat, cum ar fi in sectorul imobiliar.

"Frica de inflatie duce la reluarea vechilor obiceiuri de investitii. Fiecare cauta active care vor rezista in perioada de inflatie. Sa nu va mirati daca vom vedea o noua perioada de reinvestire in sectorul imobiliar mult mai curand decat ne asteptam. Remarcam din nou investitii foarte mari in domeniul lanturilor de retail", a mentionat Pogonaru.

#importuri, #inflatie, #investitii, #pogonaru, #stagflatie , #Importuri