Romania a inregistrat in primele doua luni al optulea deficit comercial din UE

Marti, 18 Mai 2010, ora 13:44
1055 citiri
Romania a inregistrat in primele doua luni al optulea deficit comercial din UE

Romania a inregistrat in primele doua luni al optulea deficit comercial, ca marime, din Uniunea Europeana (UE), de 1,1 miliarde de euro, sub cel de 1,5 miliarde de euro din aceeasi perioada a anului trecu, si cu mult mai mic decat cel al Marii Britanii, Frantei sau Spaniei, potrivit Eurostat, informeaza Mediafax.

Importurile Romaniei au crescut cu 8% in ianuarie-februarie, fata de aceeasi perioada din 2009, la sase miliarde de euro, iar exporturile au urcat cu 23%, la 4,9 miliarde de euro.

Dintre statele UE, cele mai mari diferente intre importuri si exporturi, cu alti membri ale Uniunii si cu piete din afara blocului comunitar, au fost inregistrate, in perioada ianuarie-martie, de Marea Britanie (16,3 miliarde de euro), Franta (noua miliarde de euro) si Spania (opt miliarde de euro).

In intervalul analizat, excedente comerciale au fost observate la sapte state, cele mai mari fiind consemnate de Germania (20,6 miliarde de euro) si Olanda (6,7 miliarde de euro).

Diferenta dintre importuri si exporturi a fost zero in Slovenia, Slovacia si Estonia.

Eurostat mentioneaza ca pentru luna martie, balanta dintre importurile si exporturile Uniunii catre partenerii comerciali externi a fost negativa, de 7,1 miliarde de euro, fata de un deficit de 6,5 miliarde de euro in februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit comercial importuri exporturi , #Importuri