Romania importa 10% din fructele si legmele de pe piata

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 11:59
2029 citiri
Romania importa 10% din fructele si legmele de pe piata

Importurile de fructe si legume din Romania reprezinta 10% din productia interna de fructe si legume, insa doar aceastea ajung in supermarketuri. Produsele romanesti nu ajung in marile lanturi de magazine pentru ca nu exista platforme de colectare, a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

"Nu avem acele platforme de colectare. Pe piata interna avem o productie mai mare pe zona de legume fructe, dar importam 10%. Ni se pare ca importam mai mult pentru ca acelefructele si legumele din strainatate ajung direct in supermarketuri", a declarat Daniel Constantin intr-o conferinta de specialitate.

Autoritatile vor sa creeze un brand de tara pentru a sustine producatorii locali, a declarat, cu ceva timp in urma, ministrul Agriculturii.

"Am demarat la nivelul ministerului procedura de a realiza un brand de tara pentru toate produsele romanesti. Vrem sa realizam un parteneriat cu producatorii agricoli, o campanie de promovare a produselor romanesti, care va fi desfasurata si in Romania, dar si in afara granitelor", a spus Constantin.

#importuri fructe legume, #fructe legume romanesti hipermarketuri, #fructe romanesti marile magazine , #Importuri