Cel mai mare producator de ciocolata din lume si-a marit vanzarile

Joi, 05 Iulie 2012, ora 10:46
4318 citiri
Cel mai mare producator de ciocolata din lume si-a marit vanzarile

Barry Callebaut, cel mai mare producator de ciocolata din lume, a anuntat joi investitii masive in noi unitati de productie pentru a face fata cererii in crestere, dupa ce a raportat un avans al vanzarilor de 6,5% in trimestrul doi din 2012, transmite Reuters.

In Europa, piata produselor de ciocolata a crescut cu 1,7% in timp ce Barry Callebaut a inregistrat un avans de 3,7%, la 531.439 tone. Rezultate foarte bune a obtinut Barry Callebaut pe piata din Europa de Est, unde s-a inregistrat o crestere de aproximativ 10%, iar veniturile din vanzari au crescut cu 4%, la 1,6 miliarde de franci elvetieni.

Barry Callebaut, care produce ciocolata pentru companii ca Nestle, Hershey si Kraft, a confirmat joi tintele financiare pentru anul fiscal 2012 - 2013, ce prevad o crestere medie de 6% - 8% a vanzarilor.

"Pe ansamblu, suntem increzatori ca ne vom indeplini obiectivele financiare pe termen mediu in ciuda mediului dificil din Europa Occidentala", a declarat directorul general al companiei, Juergen Steinemann.

Compania Barry Callebaut, cu sediul in Zurich, este prezenta in 27 de tari si opereaza aproximativ 40 de facilitati de productie in intreaga lume.

#piata ciocolata, #Barry Callebaut vanzari T2, #investitii piata ciocolata , #Industria alimentara