Perchezitii si controale la importatorii de fructe si legume din Bucuresti si Ilfov

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 11:29
2042 citiri
Perchezitii si controale la importatorii de fructe si legume din Bucuresti si Ilfov

Peste 140 de politisti verifica, joi, firmele din complexele comerciale din Bucuresti si Ilfov care fac achizitii intracomunitare, iar la punctele de intrare in Bucuresti sunt controlate tirurile care transporta legume-fructe si produse congelate, fiind vizate 377 de importuri.

Echipe mixte de control verifica mai multe societati comerciale de tip angro, cu puncte de lucru in complexele comerciale din Bucuresti si judetul Ilfov, care fac achizitii intracomunitare de legume-fructe si produse alimentare congelate, a anuntat Politia Romana intr-un comunicat de presa.

Simultan cu controalele din complexele comerciale sunt verificate si autotrenurile care transporta legume-fructe si produse congelate, la punctele de intrare in Bucuresti fiind sase filtre formate din politisti rutieri si de la investigarea fraudelor

Anchetatorii verifica 377 de importuri intracomunitare de legume-fructe si produse congelate.

La actiune participa peste 140 de politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei, Serviciul Regional de Politie Transporturi - Biroul de Investigare a Fraudelor si de la Rutiera.

O alta actiune, coordonata de procurorii DIICOT, are loc in Bucuresti si judetul Ilfov, fiind vizati membrii unei grupari de evaziune fiscala in urma unor importuri de legume si fructe din UE.

Procurorii DIICOT si ofiterii de politie judiciara fac perchezitii la 42 de firme si la 46 de persoane suspectate ca au constituit sau au aderat la gruparea de evaziune fiscala condusa de fratii Yuksek, unul dintre acestia arestat recent pentru dare de mita.

Sahin Yusek incercase sa mituiasca un angajat ANAF cu 30.000 de euro

In aceasta cauza au fost pusi sub invinuire Sahin Yuksek (40 de ani), cu cetatenie turco-romana, Ayhan Yuksek (45 de ani), Mehmet Ali Yuksek, ambii cetateni turci, Victor Cibotari (29 de ani) si Alexandru Bogdan (31 de ani), cetateni moldoveni, care ar fi obtinut sume mari de bani din importuri de marfuri, in special legume-fructe, din spatiul Uniunii Europene, prin intermediul unor firme controlate de acestia, pentru care nu au platit TVA si impozit pe profit.

"Cu titlu de exemplu, in decurs de 3 luni, numai prin 2 dintre aceste societati comerciale s-au derulat peste 200 de importuri, existand indicii ca operatiunile comerciale nu au fost evidentiate in contabilitatea firmelor", a precizat DIICOT intr-un comunicat de presa.

Perchezitile sunt facute de procurorii DIICOT - Structura Centrala si ofiteri de politie judiciara de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Sahin Yuksek, asociat unic al firmei Yuksek International Fruct SRL, a fost arestat preventiv in 20 aprilie, intr-un dosar instrumentat de procurorii DNA, in care este acuzat de dare de mita si instigare la dare de mita.

Potrivit procurorilor DNA, la 19 aprilie, Sahin Yuksek a oferit 40.000 de euro, prin intermediar, unui inalt functionar din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in schimbul denaturarii rezultatului unui control efectuat de organele fiscale la firma sa. Angajatul ANAF a refuzat banii oferiti de Sahin Yuksek, insa acesta a revenit, in aceeasi zi, oferindu-i personal 30.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune fiscala frati Yusek, #controale importatori fructe, #frauda companii importatoare fructe, #perchezitii firme fructe legume , #Industria alimentara