Studiu: Europenii arunca 180 de kg de mancare/cap de locuitor

Vineri, 31 Mai 2013, ora 14:02
1356 citiri
Studiu: Europenii arunca 180 de kg de mancare/cap de locuitor

Romania se afla pe locul zece, din 27, in topul tarilor europene care genereaza cele mai multe deseuri alimentare. Europenii arunca anual 180 de kilograme de mancare/cap de locuitor

"Risipa de alimente, una dintre marile probleme ale lumii moderne in tarile dezvoltate, poate fi redusa cu pana la 60% prin educatie si tehnologie. Astfel, anul 2014 a fost desemnat de Uniunea Europeana drept an al luptei impotriva risipei de alimente, iar pana in 2025 se doreste o reducere cu 50% a deseurilor alimentare", releva datele unui studiu efectuat de Whirlpool Romania.

Desi risipa de alimente in Romania se situeaza sub nivelul statelor occidentale, fenomenul este in crestere.

"Risipa de alimente in Romania este sub nivelul din alte state occidentale, insa se remarca o crestere a acestui fenomen si pe plan local, ca urmare a modificarilor obiceiurilor de consum", a declarat directorul de marketing al Whirlpool Romania, Mioara Bolozan.

Potrivit acesteia, circa 42% din risipa de alimente la nivel european este generata de gospodariile individuale. Cauzele principale ale acestor pierderi sunt planificarea defectuoasa - anumite segmente de populatie supraestimeaza nevoia de consum si cumpara prea multa mancare, mai ales in contexte de tipul aniversari sau sarbatori - si depoziteaza incorect produsele alimentare in frigider si camara.

#risipa alimente, #mancare risipa Europa, #deseuri alimentare Romania , #Industria alimentara