Budweiser, acuzat ca pune prea putin alcool

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 09:28
2896 citiri
Budweiser, acuzat ca pune prea putin alcool

Producatorul american al popularei beri 'Budweiser', compania Anheuser-Busch, este pe punctul de a ajunge in instanta pentru ca eticheteaza fals berea in ceea ce priveste nivelul de alcool, continutul acestuia din sticle fiind sub cel mentionat pe etichete.

Un grup de reclamanti au dat astfel in judecata firma pentru ca incalca legile ce protejeaza consumatorii din statele americane California si Missouri. Acuzatiile se refera la cunoscuta marca Budweiser cu un nivel de cinci la suta alcool, dar si de alte marci ca Bud Ice, Bud Light Platinum si Michelob.

Plangerea oficiala, care cere despagubiri pentru toti cumparatorii de Budweiser din ultimii cinci ani, intr-un cuantum neprecizat, a fost depusa vineri la un tribunal districtual din San Francisco.

Compania Anheuser-Busch, cu sediul la Saint Louis, in Missouri (centru), care face parte din grupul belgiano-brazilian ABInBev, a anuntat intr-un comunicat ca aceste afirmatii sunt "complet false".

"Berile noastre respecta integral directivele cu privire la bauturile alcoolizate, un lucru care face din berile nostre marcile cele mai vandute in Statele Unite si in lume", se arata intr-un comunicat remis AFP.

Reclamantii afirma ca, punand prea multa apa in bere, "poate fi produs un numar mai mare de unitati".

Justin Timberlake este director de creatie al producatorului de bere Bud Light Platinum

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces Budweiser, #plangere continut alcool Budweiser, #etichetare falsa Budweiser, #proces Anheuser Busch , #Industria berii