Aproape toata Germania este afectata de un nou scandal al carnii de cal din Olanda

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 17:10
1493 citiri
Aproape toata Germania este afectata de un nou scandal al carnii de cal din Olanda

Aproape toate landurile germane sunt afectate de noul scandal al carnii de cal nedeclarate, distribuita de un angrosist olandez, a informat joi Ministerul Agriculturii si Protectiei Consumatorului.

Titularul acestui portofoliu, Ilse Aigner, nu a exclus posibilitatea de a se fi consumat deja carnea de vita amestecata cu carne de cal, insa a subliniat ca aceasta nu constituie un pericol pentru sanatate, potrivit EFE.

Acum este important sa se retraga de pe piata restul carnii de cal nedeclarate provenite din Olanda, a spus oficialul german, care a adaugat ca pe aceasta se axeaza ancheta in curs.

"Niciodata nu se poate exclude nimic", a raspuns Aigner, intrebata in legatura cu scandalul privind cele 50.000 de tone de carne de vita distribuite in toata Europa de un angrosist olandez si posibil amestecata cu carne de cal.

In acest sens, ministrul a subliniat ca s-au activat deja masurile de control necesare.

Pentru moment, un numar total de 124 de distribuitori, intreprinderi de procesare, carmangerii au fost afectate in Germania de acest nou scandal al carnii de cal nedeclarate, in aproape toate landurile, exceptie facand doar Brema si Saarland, potrivit datelor furnizate de sistemul UE de alerta rapida pentru alimente.

Autoritatea olandeza pentru siguranta alimentara (NVWA) a anuntat ca aproximativ 50.000 de tone de carne de vita distribuite in toata Europa de un angrosist olandez ar fi putut fi amestecate cu carne de cal si a cerut retragerea lor de pe piata.

Carnea a fost distribuita unui numar de 130 de cumparatori olandezi si altor 370 din restul Europei, intre ianuarie 2011 si aceeasi luna a anului 2013, fapt pentru care se considera ca o mare parte s-ar fi putut deja consuma.

Intreprinderea suspectata este Selten, cu sediul in localitatea Oss, care a fost deja supusa unor analize la inceputul anului in cadrul investigatiilor efectuate in intreaga Europa din cauza posibilei vanzari de carne de cal in locul carnii de vita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal carne cal Germania, #frauda carne cal Olanda, #vanzari carne cal Europa, #carne vita amestec cal , #Industria carnii