Carne de cal etichetata drept vita, descoperita in Bucuresti

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 17:24
3654 citiri
Carne de cal etichetata drept vita, descoperita in Bucuresti

Aproximativ 100 de kilograme de carne de cal, etichetata drept carne de vita, au fost descoperite la un comerciant din capitala, in cadrul unor controale realizate de Ministerul Agriculturii si Autoritatea Veterinara.

"Am depistat ieri (marti n.r) un lot de 100 de kilograme de carne de cal etichetat fals ca fiind carne de vita de un comerciant din Bucuresti. Carnea de cal a plecat corect din unitate. Noi am verificat toate unitatile si nu am gasit nereguli, dar dupa ce iese pe poarta unitatii, comerciantul poate face ce vrea. Am luat toate masurile si vom continua controalele, impreuna cu ANSVSA, inclusiv la agentii economici", a declarat Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru Agerpres.

Romania a fost implicata recent intr-un scandal privind etichetarea falsa a carnii de cal drept carne de vita, intr-o serie de produse comercializate pe piata din Marea Britanie. Furnizorul acestor produse, compania franceza Comigel, a acuzat doua unitati din Romania ca fiind furnizoarele carnii ce cal folosite la lasagna.

Controalele efectuate la unitatile din Romania au demonstrat ca nu exista probe sau indicii ca falsul privind etichetarea carnii de cal s-ar fi produs pe teritoriul Romaniei, mai ales ca pe fluxul tehnologic din sector sunt efectuate patru controale sanitar veterinare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carne cal Bucuresti, #scandal carne cal, #etichetare carne cal, #control carne Bucuresti , #Industria carnii