Cat a pierdut Romania din majorarea TVA la carne

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 12:13
2037 citiri
Cat a pierdut Romania din majorarea TVA la carne

Statul a pierdut anual, sistematic, 230 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale in sectorul carnii, dupa cresterea Taxei pe Valoare Adaugata de la 19% la 24%, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu.

"In momentul in care TVA a crescut de la 19% la 24%, sectorul carnii spune ca statul a pierdut sistematic 230 de milioane de euro pe an si peste 70.000 de tone de carne au disparut din zona alba in piata neagra. Cu cifre este usor sa dovedesti ca o astfel de masura (de reducere a TVA la carne - n.r.) este binevenita", a spus Irimescu, in cadrul unei conferinte de specialitate.

Acesta a reamintit faptul ca, din septembrie, a fost aplicat TVA redus la paine, respectiv 9%, iar in prezent este important controlul, pentru a se vedea eficienta masurii, care a urmarit reducerea evaziunii fiscale in sector.

"In mod sigur, daca reusita in sectorul painii va fi cea scontata, se va trece la reducerea TVA la carne si, de ce nu, la lapte, pentru ca in statele din Vest TVA la produsele alimentare este 6 - 7%", a declarat Irimescu.

#reducere TVA carne, #evaziune fiscala industria carnii, #Achim Irimescu TVA carne , #Industria carnii