Cel mai mare procesator de carne de vita din lume nu mai vinde carne europeana

Marti, 19 Februarie 2013, ora 10:56
2353 citiri
Cel mai mare procesator de carne de vita din lume nu mai vinde carne europeana

Compania braziliana JBS, cea mai mare din lume la procesarea carnii de vita, nu va mai vinde carne de provenienta europeana in perioada urmatoare, in contextul in care numele sau a aparut in scandalul carnii de cal.

Compania JBS Toledo, filiala comerciala din Europa a societatii braziliene, "nu va mai comercializa carne europeana pana la restabilirea increderii in lantul logistic al carnii de vita europene", precizeaza JBS intr-un comunicat, conform Agerpres.

Anuntul acestei societati survine dupa cel al grupul elvetian Nestle, cel mai mare producator mondial de produse alimentare, care a comunicat retragerea de la vanzare in Spania si Italia a doua produse care au la baza carne de vita, Buitoni Beef Ravioli si Beef Tortellini, dar in care a fost gasit ADN de carne de cal. Grupul elvetian da vina pe furnizorul german al acestor produse, H.J. Schypke, care este si subcontractant al societatii JBS Toledo.

JBS precizeaza ca H.J. Schypke nu face parte din grupul sau, iar in cazul produselor comercializate cu eticheta Nestle "toate procesele operationale si logistice au fost realizate de compania subcontractanta germana care a livrat produsul clientului final".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal carne cal, #retragere produse carne, #comert carne Europa , #Industria carnii