Dacian Ciolos intervine in scandalul carnii de cal: Nu este drept sa acuzi fara dovezi

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 12:20
2069 citiri
Dacian Ciolos intervine in scandalul carnii de cal: Nu este drept sa acuzi fara dovezi

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, considera ca nu este drept ca un stat membru al Uniunii Europene sa fie acuzat fara dovezi si a catalogat drept corecta si prompta reactia autoritatilor romane in privinta scandalului carnii de cal.

"Nu este drept ca un stat membru sa fie acuzat fara dovezi. Reactia autoritatilor romane a fost corecta si prompta. Romania a dat dovada de transparenta, ceea ce arata ca poate gestiona o astfel de situatie", a declarat Dacian Ciolos, miercuri, la o conferinta de presa.

Oficialul european se va intalni, miercuri, la Bruxelles, cu ministrii europeni din statele implicate in subiectul carnii de cal. Dacian Ciolos a precizat ca aceeasi pozitie exprimata vizavi de modul in care autoritatile romane au gestionat problema carnii de cal o va prezenta si in Comisia Europeana.

Ministrul Agriculturii din Irlanda a convocat, miercuri, la Bruxelles, o reuniune a Ministrilor Agriculturii din Franta, Regatul Unit al Marii Britanii, Luxemburg si Polonia, la care va participa si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Reuniunea a fost convocata pentru a dezbate problema comercializarii pe piata din Marea Britanie a unor produse care ar fi continut carne de cal in loc de carne de vita.

Agentia Britanica pentru Siguranta Alimentara (FSA) a anuntat saptamana trecuta ca a descoperit ca lasagna marca Findus, care ar trebui sa contina carne de vita, continea in anumite cazuri chiar 100% carne de cal, iar acest produs era fabricat de compania franceza Comigel.

Presedintele companiei franceze Comigel, Erick Lehagre, a afirmat ca produsul, respectiv carnea de cal folosita in lasagna considerata de vita, provenea de la un producator roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos declaratii scandal carne cal, #Ciolos carne cal, #Dacian Ciolos declaratii Romania , #Industria carnii