Daniel Constantin: Bugetul nu permite sa acordam despagubiri pentru pierderile din industria carnii

Joi, 28 Martie 2013, ora 08:52
1404 citiri
Daniel Constantin: Bugetul nu permite sa acordam despagubiri pentru pierderile din industria carnii

Bugetul statului nu permite alocarea de despagubiri pentru firmele din industria carnii care au inregistrat pierderi in ultima perioada, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, mentionand ca nu exista o evaluare a pierderilor.

"Nu cred ca putem acorda despagubiri celor din industria carnii (care reclama scaderea vanzarilor in urma scandalurilor din ultima vreme - n.r.), pentru ca bugetul de stat nu isi permite in momentul de fata si pana acum nu putem vorbi de despagubiri atata timp cat nu avem o evaluare", a spus ministrul in urma unei intalniri cu reprezentanti ai fermierilor.

El a afirmat ca pierderile inregistrate tin de relatiile comerciale dintre firmele din Romania si cele din strainatate.

Presedintele Federatiei Pro Agro, Alexandru Jurconi, a declarat anterior ca se constata o scadere cu cel putin 10% a consumului intern de carne de vita fata de perioada similara a anului trecut, iar exporturile de carne de vita si cal au ajuns aproape de zero ca urmare a scandalurilor de pe piata din ultima perioada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin despagubiri industria carnii, #Constantin industria alimentatiei, #Constantin pierderi industria carnii , #Industria carnii