Reprezentantii Consiliului Central Islamic Elvetian (CCIS) au fost socati sa afle ca sapte esantioane prelevate din 20 de kebaburi vandute in mai multe orase din tara contineau carne de porc, in contextul in care scandalul carnii de cal a determinat organizatia sa investigheze continutul carnii consumate in aceasta tara.
"Analiza esantioanelor releva o proportie foarte slaba" a carnii de porc, de sub 0,1%, anunta CCIS intr-un comunicat.
Avand in vedere aceste rezultate, organizatia apreciaza ca prezenta carnii de porc - al carei consum este interzis de religia musulmana - in kebaburi elvetiene nu este rezultatul unei actiuni rauvoitoare, ci al unor lacune in procesul de productie.
Potrivit CCIS, resturi de carne de porc, utilizata pentru fabricarea altor produse, au putut intra in contact cu instrumente care servesc la prepararea kebabului. Cu toate acestea, angajati CCIS se declara "socati" de rezultatele studiului, efectuat in noua orase elvetiene (Biel, Zurich, Winterthur, Basel, Luzern, Kreuzlingen, Lausanne si Geneva).
Esantioanele au fost prelevate la intamplare, in aceste orase, precizeaza CSIS.
CSIS, cu sediul la Berna, a decis sa comande studiul, fiind "alarmat de scandalul izbucnit recent in Germania, unde s-a aflat ca s-a descoperit 7% carne de porc in carnea pentru kebabi", a precizat organizatia.