Scandalul carnii de cal: Spanghero isi redobandeste partial autorizatia de functionare

Luni, 18 Februarie 2013, ora 18:10
1371 citiri
Scandalul carnii de cal: Spanghero isi redobandeste partial autorizatia de functionare

Firma franceza Spanghero, gasita vinovata de catre autoritatile franceze in scandalul carnii de cal, isi va reprimi partial licenta de functionare, a informat ministrul Agriculturii din Franta, Stephane Le Foll.

Spanghero si-a redobandit astfel autorizatia sanitara pentru activitatile de producere a carnii tocate, de macelarie si preparate din carne, dar nu isi va putea relua activitatea de stocare de materii prime congelate, a precizat Le Foll, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Un raport de ancheta complet si definitiv asupra acestui caz este asteptat vineri.

"In acest stadiu, 80% din stocarea intregii cantitati de carne a fost verificata, activitatea continua pentru restul de 20%. Raportul de ancheta complet si definitiv va fi dat publicitatii vineri", a declarat ministrul francez, adaugand ca dispune in acest stadiu de "suficiente elemente" pentru a restabili in parte autorizatia pentru compania franceze.

"Va puteti imagina ca as autoriza o astfel de reluare a activitatii daca as avea cea mai mica indoiala?", a insistat el. Stephane Foll si alti doi ministri ar urma sa se intalneasca in cursul dupa-amiezii cu reprezentanti ai celor aproximativ 300 de angajati ai companiei Spanghero, intrati in somaj tehnic incepand de vineri.

Cu sediul la Castelnaudary (sud-vestul Frantei), compania Spanghero este acuzata de "inselaciune economica" in scandalul european al carnii de cal gasite in preparate etichetate fals ca fiind carne de vita.

Societatea Spanghero stia ca revinde drept carne de vita carnea de cal pe care o primea cu eticheta vamala corespunzatoare, au apreciat autoritatile franceze care au retras autorizatia companiei.

#decizie functionare Spanghero, #vinovat scandal carne cal, #decizie scandal carne cal, #firma Franta carne cal , #Industria carnii