Un nou caz de carne de cal in lasagna se confirma in Bulgaria

Joi, 21 Februarie 2013, ora 15:25
1450 citiri
Un nou caz de carne de cal in lasagna se confirma in Bulgaria
Foto: Bloomberg

Lasagna retrasa de la vanzare sambata in Bulgaria contine carne de cal in proportie de 80% si respectiv 50%, au anuntat autoritatile din aceasta tara.

"Doua teste s-au dovedit pozitive in privinta prezentei carnii de cal, cu un continut de 80% si, respectiv, 50%. Analiza a fost efectuata la Institutul pentru calitatea alimentelor din Berlin", informeaza Agentia guvernamentala bulgara pentru securitatea alimentelor, conform AFP, citat de Mediafax.

Reprezentantii acesteia au precizat insa ca "au fost adoptate masuri in vederea distrugerii la ecarisaj a celor 86 de kilograme de lasagna bologneze" retrase din vanzare sambata, fara sa precizeze in ce retea de distributie a fost descoperit produsul si nici care este firma producatoare.

Agentia a anuntat, in schimb, ca a trimis cinci esantioane suplimentare de la alte produse, in vederea testarii in laboratoare europene.

Consumul de carne de cal nu face parte din traditia culinara bulgara.

Numeroase semipreparate au fost retrase din raioane in aproximativ 15 tari din Europa, dar si la Hong Kong.

In cazul lasagna marca Findus cu carne de cal descoperite in Marea Britanie, carnea provenea din Romania, insa un intermediar francez din sector, Spanghero, este acuzat ca a reetichetat produsul ca fiind din carne de vita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carne cal Bulgaria, #lasagna carne cal, #scandal carne cal , #Industria carnii