Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constructiile dau semne de redresare: Crestere de 3,4% in primele 10 luni

Constructiile dau semne de redresare: Crestere de 3,4% in primele 10 luni


Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele zece luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,1%, respectiv cu 3,4%, potrivit datelor anuntate vineri de INS.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 10,7% ca serie bruta. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (13,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (11,8%).

Pe obiecte de constructii, indicatorul a scazut la cladirile rezidentiale si la cele nerezidentiale cu 12,2%, respectiv cu 3,3%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a avansat cu 8,6%.

In octombrie fata de luna anterioara volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a fost mai mare cu 5,5%, iar ca serie ajustata a urcat cu 0,7%. Comparativ cu octombrie 2011 scaderile au fost de 5,1% (serie bruta) si 6% (serie ajustata).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1466 ori