Taxa de clawback da batai de cap managerilor din industria farmaceutica

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 12:59
1625 citiri
Taxa de clawback da batai de cap managerilor din industria farmaceutica

Taxa clawback a avut o influenta negativa asupra business-ului local din cauza faptului ca pana acum autoritatile nu au comunicat bugetul pentru medicamente iar companiile se vad obligate sa calculeze taxa folosindu-se de doua variabile: bugetul si consumul.

"Fara a sti care va fi impactul taxei, nu putem planifica business-ul. Astfel, am implementat programe de reducere semnificativa a costurilor incepand chiar de anul acesta, avand in vedere mai ales investitiile in educatie medicala si in domenii similare", a spus Steve Warner, managing director Merk Sharp&Dohme (MSD) Romania si presedinte al Asociatiei Companiilor Farmaceutice Americane din Romania, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste planurile de viitor, Warner se declara optimist, asteptand acordul autoritatilor pentru a introduce noi medicamente ultilizate deja la nivel mondial.

"Suntem pregatiti sa introducem produse noi si inovative in Romania, produse care sunt deja utilizate in toata Europa. Multe din aceste produse sunt deja pe lista medicamentelor acceptate si asteapta urmatoarea actualizare a listei de compensare. Speram sa reusim sa introducem in curand pe piata noi produse pentru diabet, imunitate si hepatita C", a adaugat Warner.

#taxa clawback nemultumiri, #Steve Warner, #MSD , #Industria farmaceutica