Tratamentul cancerului costa aproape 117 miliarde de euro pe an in tarile membre ale UE

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 12:09
1479 citiri
Tratamentul cancerului costa aproape 117 miliarde de euro pe an in tarile membre ale UE

Tratamentul cancerului in tarile membre ale Uniunii Europene /UE/ costa aproape 117 miliarde de euro pe an, potrivit unei estimari prezentate vineri la Viena, in deschiderea celui de-al 37-lea Congres de cancerologie care se desfasoara in capitala austriaca pana la 2 octombrie, transmite AFP.

Studiul realizat de Ramon Luengo Fernandez de la Centrul pentru economia sanatatii al Universitatii Oxford (Marea Britanie) are la baza datele din 2009 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si statistici nationale din cele 27 de state membre ale UE.

"Estimarile OMS pentru 2020 indica aproape 10 milioane de decese din cauza cancerului", a explicat Martine Piccart, presedinta Societatii europene pentru oncologie medicala (ESMO), care organizeaza congresul.

"Exista o posibilitate inca inedita de a realiza progrese si mai rapide in domeniul prevenirii, diagnosticarii si tratarii cancerului", a adaugat aceasta.

Peste 17.000 de participanti s-au reunit la congresul de la Viena pentru a discuta despre progresele inregistrate de medicina pentru a combate aceasta boala.

Pe parcursul celor cinci zile ale intalnirii vor fi prezentate aproape 2000 de studii de specialitate.

#costuri tratament cancer Uniunea Europeana, #cheltuieli cancer UE , #Industria farmaceutica