Manastireanu (ANSVSA): Nu voi ezita sa interzicem importurile de legume din Turcia

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 17:18
2184 citiri
Manastireanu (ANSVSA): Nu voi ezita sa interzicem importurile de legume din Turcia

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) monitorizeaza indeaproape fructele si legumele care intra din tarile terte si nu va ezita sa interzica importul sau tranzitul acestora prin Romania daca aduc atingere sigurantei cetateanului, a declarat, marti, presedintele interimar al institutiei, Vladimir Manastireanu.

"Supraveghem indeaproape tot ce intra din tarile terte. Anul trecut am monitorizat importatorii de legume si fructe din Turcia datorita descoperirii acelui reziduu de pesticid cu mult peste limita admisa. Vreau sa va spun ca nu voi ezita in nicio situatie ca, daca se mai intampla acest lucru, sa interzicem importurile de legume si fructe din Turcia si chiar sa interzicem tranzitul acestor legume si fructe daca aduc atingere sigurantei alimentare a cetateanului roman", a declarat Vladimir Manastireanu, presedintele interimar al ANSVSA, prezent la conferinta "Zilele Agriculturii Romanesti".

De asemenea, presedintele interimar al ANSVSA a declarat ca vrea sa modifice legislatia astfel incat doar producatorii de lapte sa detina automate pentru vanzarea acestuia.

"Din toate discutiile pe care le-am avut cu fermierii, cu producatorii din industria laptelui am ajuns la concluzia ca vrem sa modificam anumite ordine ale ANSVSA, in primul rand cele care reglementeaza autorizarea automatelor de lapte. Am fost de acord cu fermierii care au spus ca exista samsari pe piata care au automate (...) Eu propun ca ordinele 111 si 55 care reglementeaza aceste automate sa fie modificate si sa spuna foarte clar ca doar fermele care produc lapte au dreptul sa detina aceste automate ca sa existe un control mai strict al laptelui si o trasabilitate a laptelui de la ferma la automat", a mai spus Manastireanu.

Acesta a declarat ca dupa sarbatori vrea sa faca diverse intalniri si instruiri cu fermierii si sa discute despre calitatea furajelor si despre furajarea animalelor.

#ANSVSA controale fructe, #importuri fructe Turcia, #ANSVSA productie lapte , #Industria laptelui