Ponta da vina pe importatorii de alimente pentru scandalurile din industria laptelui

Sambata, 23 Martie 2013, ora 18:02
1652 citiri
Ponta da vina pe importatorii de alimente pentru scandalurile din industria laptelui

Importatorii de alimente in Romania si competitorii producatorilor romani pe piata europeana sunt in spatele crizei din industria alimentara, a declarat, sambata, premierul Victor Ponta, la Antena 3.

"Au fost niste probleme reale, dar care nu erau de natura sa creeze o criza. In primul rand a fost o problema de control si acesta ar trebui sa fie mai eficient in viitor, sa nu fie doar formal, dar si o problema de competitie pentru ca nimeni nu vrea ca producatorii sa fie prezenti, in primul rand pe piata interna.

Sunt mari interese ale celor care importa alimente si in al treilea rand a celor care au vazut o oportunitate sa faca teste ca sa rezolvam problema", a adaugat Ponta.

In ceea ce priveste pierderile inregistrate in piata din cauza acestor scandaluri, Ponta a spus ca este prematur.

"Nimeni nu poate sa faca acum o evaluare, este prematur. (...) dar ideea este urmatoarea: aici trebuie sa fie un parteneriat, pe de o parte autoritatile statului sa fie mai responsabile si nu sa ne repezim la televizor si sa spunem ca se pare ca, si dupa cinci zile venim si spunem ca nu s-a confirmat. Pai ai facut rau deja.

Doi, controalele trebuie sa fie transparente, sa nu para ca ascundem ceea ce am gasit. Trei, daca nu este un parteneriat si cu media, respectiv gasim ceva si anuntam", a explicat premierul.

"Cea mai mare panica au strarnit-o fermierii care aruncau laptele"

Ponta a subliniat ca a invatat mult din aceasta criza si acum situatia este sub control.

"Situatia este acum sub control si se indreapta in aceasta directie, inclusiv sa evitam pe viitor aceleasi probleme pe care le-am avut, dar repet va trebui sa fie un parteneriat intre autoritatile statului, mass media si producatori.

Vreau sa va spun ca cea mai mare panica in Romania nu a starnit-o anuntul ANSVSA ci niste producatori care varsau laptele pe camp. Asta este singura chestie care ramane. Omul zice ca daca si asta varsa laptele inseamna ca nu trebuie sa-l beau", a spus premierul.

Victor Ponta a adaugat ca desi cunoaste firma din spatele acestei crize din industria alimentara, MADR si ANSVSA sunt cele care vor face publice toate interesele economice din aceste scandaluri.

#industria laptelui, #criza industria laptelui, #lapte aflatoxina Romania , #Industria laptelui