Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana trebuie retras

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 12:50
2158 citiri
Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana trebuie retras
Sursa foto: Ghimpele.ro

Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, ca el considera ca proiectul exploatarii de la Rosia Montana nu poate fi sustinut si, in opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind ca sentimentul public contrar e mai important decat datele tehnice.

"Doresc sa fac o declaratie in nume strict personal. Avand in vedere calitatea mea de presedinte al Senatului, de presedinte al PNL, e o declaratie care nu angajeaza strict Senatul si nici PNL. Am un punct de vedere ferm si definitiv conturat in legatura cu proiectul Rosia Montana", a spus Crin Antonescu.

El a adaugat ca va explica de ce si-a conturat un punct de vedere chiar inaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare asupra proiectului.

"Cred ca proiectul exploatarii la Rosia Montana nu poate fi sustinut, proiectul fie ar trebui retras (...) Eu cred ca trebuie respins", a precizat Crin Antonescu.

In opinia sa, este foarte important sa existe o sustinere publica, acest lucru fiind mai important decat datele tehnice ale proiectului respectiv. Antonescu a mentionat ca proiectul produce o semnificativa scindare in societatea romaneasca, un numar semnificativ de cetateni neavand incredere ca un asemenea proiect va utiliza resursele acestei natiuni in beneficiul acestei natiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Crin Antonescu Rosia Montana, #exploatare Rosia Montana, #respingere proiect Rosia Montana, #sustinere proiect Rosia Montana , #Industria mineritului