O saptamana de proteste Rosia Montana. Manifestatiile castiga in intensitate

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 10:58
2137 citiri
O saptamana de proteste Rosia Montana. Manifestatiile castiga in intensitate

Protestatarii au aniversat sambata seara printr-o noua actiune incheierea cu bine a primei saptamani de manifestari publice impotriva proiectului de lege emis de Guvernul Ponta care permite exploatarea aurului la Rosia Montana.

Pentru a saptea zi consecutiv, protestatarii fata de proiectul de la Rosia Montana s-au adunat la Universitate, de unde au pornit initial spre Piata Victoriei, la Guvern, insa la Piata Romana au luat-o spre Dorobanti. Peste 2.000 de oameni au protestat in fata la TVR, scrie Ziare.com.

Manifestantii au mers la TVR pentru ca doar televiziunile comerciale au stiri despre acest protest, in timp ce televiziunea publica nu a mediatizat manifestatiile.

Participantii la protest, multi dintre ei veniti cu bicicletele, au scandat mesaje de protest, au fluierat, au agitat pancarte si au lovit de asfalt pet-uri umplute cu pietricele, scrie Mediafax.

Protestatarii au scandat, printre altele, "Uniti, salvam Rosia Montana", "Refuz, rezist, nu vrem gaze de sist", "Noi suntem poporul, jos cu vanzatorul", "Solidaritate" si "Fara violenta".

Printre mesajele afisate la protest au putu fi vazute: "Cu gaze si cianura ne dati o mare lovitura", "Cianura si cu sistul, 'cadouri' de la prim-ministru", "Mai, mai, draga Rovana/ Ia mana de pe Rosia Montana", "Basescu, Iuda romanilor", "Anulati Legea distrugerii Rosiei Montane acum", "Nu corporatia face legislatia", "Rosia Montana in UNESCO" si "Vizitati Rosia Montana".

Protestele de la Bucuresti, alaturi de manifestari similare desfasurate in alte orase din tara, au inceput, duminica, dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul urmand sa fie transmis Parlamentului spre adoptare. Anterior alegerilor, actualii reprezentanti ai guvernarii s-au declarat impotriva exploatarii minereului aurifer de la Rosia Montana

#proteste Rosia Montana, #manifestatii sambata Rosia Montana, #exploatare aur rosia montana, #cianuri Rosia Montana , #Industria mineritului