Cel mai mare targ de mobila din Romania se deschide in septembrie

Marti, 27 August 2013, ora 16:31
1936 citiri
Cel mai mare targ de mobila din Romania se deschide in septembrie

Lumea fabuloasa a mobilierului de calitate se va deschide romanilor in aceasta toamna, intre 17 si 21 septembrie, la Romexpo, cu ocazia celui mai mare targ de mobila din Romania, BIFE-SIM.

Peste 300 de producatori, importatori si distribuitori de mobila din Romania si din strainatate vor expune spre cumparare in total mii de modele realizate in stiluri dintre cele mai diverse.

Timp de cinci zile, BIFE-SIM 2013 va spune povestea mobilei, incepand de la forma bruta a materialului, proces tehnologic si pana la forma sa finita, gata sa iasa din fabrica.

In fata publicului roman si strain, targul se va contura ca o experienta inedita, menita sa largeasca orizontul oricui e interesat sa cunoasca mobila si designul din Romania. Dincolo de articolele exclusiviste, produsele unice si stilurile spectaculoase, vizitatorii vor avea acces gratuit la o serie de evenimente si programe organizate in cadrul BIFE-SIM 2013.

Cea mai mare desfasurare de forte va avea loc in primele zile ale targului, cand organizatorii lanseaza provocareaDesign is pure lust. Conferinta, care se va bucura de intrare libera in limita locurilor disponibile, va dezvalui cele mai noi creatii in domeniu. Mai mult, invitatii conferintei - designeri, profesori, studenti si reprezentanti ai mediului de afaceri - vor incerca sa afle cum poate fi corelata oferta educationala cu piata muncii, astfel incat barierele intampinate de tinerii absolventi ai specializarii Design sa fie inlaturate.

In cadrul acestei conferintei, participantii vor putea vizita si Salonul de Avangarda al Laboratorului de Arhitectura - Parametrica, unde vor fi expuse proiecte de amenajare interioara si piese de mobilier. Salonul de Avangarda inseamna 32 mp de combinatii ale unor minti creative, care prezinta designul ce tine cont de ultimele tendinte tehnologice si conceptuale.

Scopul salonului este Prezentarea inceputului revolutiei digitale cu impact asupra normalului.

Alcatuit din 3 zone, care se intrepatrund pe alocuri, Salonul de Avangarda devine pe rand Salon de Inovatie, Salon al scolii Parametrica sau Salon de fabricatie digital.

Salon de inovatie prin obiectele propuse de Dizainar, Laboratorul de Arhitectura, Aira Studio sau ZEST, Salon al scolii Parametrica prin proiecte care promit o tehnologie avansata, precum Wavics, Robotelul Abb sau Quad Light si Salon de fabricatie digitala in care diverse obiecte-concept fabricate cu ajutorul Concept Jupiter prind viata, dar si altele realizate de AA Studio, completeaza scenariul.

Competitia mult asteptata de studentii facultatilor de arte, dar si de cei ajunsi deja in categoria specialistilor este organizata si anul acesta de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania la BIFE-SIM 2013. Concursul National de Design de Mobilier este un act de concepere a produselor tinand cont de evolutiile si mutatiile din societate, de inovatiile epocii: materiale noi, tehnologii noi, procedee industriale noi.

Concursul are doua etape, iar prima dintre ele, cea de Creatie si-a desemnat deja castigatorii. Cea de-a doua etapa, Produs realizat are ca termen final, 16 septembrie 2013, iar selectarea si premierea vor avea loc in cadrul BIFE-SIM 2013.

Tot la capitolul design, pentru vizitatorii care isi doresc sa consulte un specialist in amenajarea interioara, organizatorii BIFE-SIM 2013 au dezvoltat un program numit Designers say. Cei interesati pot afla de la specialisti cum trebuie sa arate articolul de mobilier care sa se incadreze perfect in ambientul de acasa sau chiar cum isi pot mobila locuinta in functie de personalitate.

In paralel cu activitatile destinate publicului larg, la BIFE-SIM 2013 se va desfasura Furniture Forum, marea intalnire a celor care activeaza in industria mobilei. Conferinta va supune spre dezbatere cele mai stringente probleme din domeniu.

Un alt program destinat publicului specialist va pune in lumina reflectoarelor tehnologii revolutionare, apartinand sectorului Echipamente. Innovation Tour ii va purta pe vizitatori intr-o incursiune in lumea celor mai performante sisteme de prelucrare a lemnului.

BIFE-SIM 2013 este organizat de Romexpo si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si Euroexpo. Pentru mai multe detalii, accesati www.bife-sim.ro

#targ mobila BIFE SIM, #targ mobila Romexpo 2013, #expozitie design mobila, #eveniment mobila Romania , #Industria mobilei