Chevron nu a solicitat eliberarea acordului de mediu pentru inceperea lucrarilor de explorare

Joi, 29 Martie 2012, ora 20:14
1588 citiri
Chevron nu a solicitat eliberarea acordului de mediu pentru inceperea lucrarilor de explorare

Compania americana Chevron nu a depus nicio documentatie la Agentia de Protectie a Mediului pentru a solicita eliberarea acordului de mediu pentru inceperea lucrarilor de explorare sau exploatare a gazelor de sist in judetul Vaslui, a declarat, joi, directorul APM Vaslui, Remus Mitrea.

Conducerea APM Vaslui sustine ca eliberarea acordului de mediu pentru compania petroliera americana se va face doar dupa ce se va analiza impactul asupra mediului prin metoda care va fi folosita pentru exploatarea gazelor de sist.

"Pana in prezent, compania Chevron sau vreo alta firma nu a depus nicio documentatie la APM pentru a solicita eliberarea acordului de mediu pentru demararea unor lucrari de explorare sau exploatare a gazelor de sist in judetul Vaslui. Insa, daca va exista vreo cerere in acest sens, se va face un studiu de impact asupra mediului in sensul ca se va merge in teren si se vor urmari consecintele metodelor folosite pentru extractie. Asta nu inainte de a ne prezenta tehnologia cu care se doreste exploatarea gazelor de sist pentru a vedea care poate fi impactul asupra florei si faunei din zona", a declarat, joi, directorul APM Vaslui, Remus Mitrea.

Chevron detine un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Barlad.

In 15 martie, presedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, anunta ca a initiat organizarea unui referendum in municipiul Barlad si in 30 de comune vasluiene, pe tema proiectului privind exploatarea gazelor de sist de catre o companie petroliera americana printr-o metoda controversata, cea a fracturarii hidraulice.

Directorul pentru Romania al companiei Chevron, Thomas Holst, anunta, la sfarsitul anului trecut, la Bucuresti, ca gigantul petrolier american va incepe in 2012 forajul in Romania, in cautarea de gaze neconventionale.

#Chevron gaze sist, #aviz mediu Chevron, #aviz exploatare gaze sist , #Industria petroliera