Pretul petrolului scade cu aproape doi dolari din cauza pietei americane a muncii

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 19:31
1782 citiri
Pretul petrolului scade cu aproape doi dolari din cauza pietei americane a muncii

Pretul petrolului a scazut luni cu aproape doi dolari din cauza temerilor ca evolutia sub asteptari a pietei americane a muncii va afecta cererea de carburanti in Statele Unite.

Declinul cotatiilor a fost influentat si de decizia Iranului de a relua discutiile cu tarile occidentale referitoare la programul sau nuclear, pe 14 aprilie, fapt care reduce temerile legate de o posibila scadere a ofertei de petrol pe piata mondiala.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare in luna mai, de referinta la Londra, erau tranzactionat in scadere cu 1,84 dolari, respectiv 1,5%, la 121,59 dolari pe baril, relateaza Bloomberg.

La bursa de marfuri din New York, pretul petrolului cu livrare in luna mai era cotat in scadere cu 1,93 dolari, sau 1,9%, la 101,38 dolari pe unitate.

Departamentul Muncii din Statele Unite a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca angajatorii au infiintat in martie 120.000 de locuri de munca, sub estimarile analistilor, de 205.000 de posturi.

Rata somajului a scazut de la 8,3% la 8,2%, in special datorita scaderii fortei de munca active.

Bursele din SUA si majoritatea celor din Europa au fost inchise vineri pentru sarbatoarea Pastelui catolic.

Luni, cea mai mare parte a burselor europene au ramas inchise, ca si cele din Australia, Noua Zeelanda, Hong Kong, Thailanda si Africa de Sud, astfel ca volumul tranzactiilor pe piata mondiala este scazut.

#pretul petrolului, #contracte futures, #petrol Brent, #bursa marfuri New York , #Industria petroliera